2008-09-01

Granö


Lite blandat när det gäller paddling de två senaste helgerna

Var ute på Granö utanför Ljusterö och fick tid att paddla två veteran VKV Lisa, klar skillnad jämfört med dagens Lisa med packluckor och Fischer fotstöd.

Den ena hade keeperstyrning, måste vara det sämsta fotstöd som någonsin har funnits på en VKV, både svängelstyrning och pinnstyrning är mycket bättre, det fanns i praktiken inget stöd alls om man tog i.

En runda i Själbottna blev det iallafall bl.a. till områden där fågelskyddet just hade släppts.

En runda på Ekoln blev det nu i helgen, lite tråkigt med tanke på hur mycket kajakaktivitet det fanns på andra håll. Stockholm kanotmarathon återuppstod denna helgen, men lockade bara 74 deltagare.

Stockenträffen var det valpaddling!

Själv satt man mest framför dator inför en deadline för leverans av material till boken ”Friluftsliv runt Uppsala” som kommer på Calazo förlag inför julhandeln.

Några bråttompaddlarlådor (Zedtech Python) på besök vid kanothuset igår söndag, någon form av multisporttävling/träning var på gång. Ägarna till dessa två multisportkajaker hade vett nog att lyfta undan sina kajaker. Det hade inte en kille, som låg en del efter täten, som bara lämnade sin kajak på tvären på en av flytbryggorna ivägen för alla andra paddlare och sprang iväg, tävling eller inte lite hyfs borde man kunna kräva även av multisportare.

1 kommentar:

eriksjos sa...

Kul med Uppsalabok. Kommer en skånevariant oxå som vi plitat ner några rader till!
Men vi tyckte vi kunde klämma in lite valspan oxå ;-)