2009-03-06

Allt för sjön 2009Stack inom Båtmässan i eftermiddag, eller rättare sagt Allt för sjön som den heter. Bra med ett tillfälla att titta på lite kajaker och snacka lite kajak, fast det sista bidrog nog mest till att paddelabstinensen blev ännu större.

Kajakutställarna höll till i hörnet av Alfahallen. Stort sett de som brukar finnas på plats var där ,men antal kajaker de hade med sig var större än någonsin.

Horisont kajak tillsammans med OutdoorSports Scandinavia hade tagit med sig det mesta av Necky Kayaks utbud. Necky har väl tidigare varit mest känt för sina plastkajaker i Sverige men de har även ett stort utbud av glasfiberkajaker. Chatham 16 Composite verkar vara en intressant lek- och surfkajak. Extremt välbyggd och snygg finish. Det blir nog att ta en sväng ut till Horisont och provpaddla. Ända nackdelen är att med dagens svaga kronkurs blir den väldigt dyr, glasfibervarianten närmar sig 30 000,- sträcket, kolfiber är inte att tänka på.

Trappers nya Trapper Royal är en modifierad Barra-Q, smalare förskepp för bättre paddelisättning samt en del ergonomiska förbättringar av sittbrunnen. En redan bra kajak har blivit förbättrad med andra ord. I och med att den byggs i Sverige så har man råd med den.

I Point65s monter fanns två varianter av Nigel Fosters Whisky serie, Whisky 16 är en riktig bra kajak för lek i vågor frågan är vad 2 fot extra i Whisky 18 tillför. Sannolikt är den inte lika lättsvängd som 16 fots varianten.

Annars var både SWIMA och Kajaktiv på plats, Kajaktiv hade en del nya Ty Warp långfärdspaddlar. I VKVs monter fanns både Magnus Fischer och Ingvar Ankarvik himself.Mitt bland kajakutställarna fanns det en liten bassäng där Latex Inuiterna hade uppvisningar. Både med sina egna hembyggen samt med Tahe Greenland. Kul att se att det även finns duktiga grönlandsrollare som inte var klädda i svart och utan grått skägg!Prylutställningen uppe i Charliehallen var lika stor som vanligt, båtutställningen var tydligen något mindre i år, massor av GPS utrustning, VHF radioer och annat kul. Sedan Classic Boat Show där man i år hade en utställning av gamla utombordare. Undrar hur motorn på bilden under låter när den går för fullt?Om en vecka är det dags för Vildmarksmässan!

1 kommentar:

carin sa...

Du är välkommen till oss på Horisont :-)