2009-03-22

IsfrittÄntligen börjar det likna något, våren verkar vara på väg. Säkra vårtecken som bandyfinalen och att Uppsalas gator är fulla av grus och damm efter vinterns halkbekämpning finns. Men bäst av allt Fyrisån är isfri, nja nästan det finns lite is längsmed kanterna.

Tog en cykeln utmed ån ner till kanothuset idag och kollade issituationen, ända problemet verkar vara att ta sig ut till ån från hamnen vid kanotbryggorna.
Även om det skall bli lite kallare och lite snö i början på veckan så lutar det nog åt paddling nästa helg!Skridskoentusiasterna har inte gett upp både Friluftsfrämjandet Knivsta och Uppsala hade turer idag, de första med start redan 0725. Isen mjuknar fort, det är kört redan innan lunch, så man måste starta tidigt men samma gäng ställer alltid frågan varför kommer inga nya och yngre deltagare, kan det finnas ett samband med de tidiga starterna?Apropå skridsko så har jag fått lagat skridskorna, tappade ju bakplattan på salomonbindingen för några veckaor sedan. Det gick inte att skruva fast ny platta då skruven inte tog i materialet längre. Hade i princip avskrivit skridskorna och var beredd på att köpa nya till hösten. Blev positivt överraskad då Leffe på Leffes Cykel sa vi flyttar bindningarna till ett par nya skenor. Ett par helt nya skridskor kostnadsfritt med andra ord, snacka om service.Har även fått ut Kanotsektionens turprogram i Friluftsfrämjandets aktivitetskalender, en och annan svordom över funktionaliteten i content management systemet som ligger bakom Friluftsfrämjandets webbsplats har det varit. Nu finns allt på plats utom veckoturen.
Lokalavdelningens tryckta program i ny layout lär komma inom någon vecka.

3 kommentarer:

eriksjos sa...

hehe, tonåringarna kan väl gå direkt från krogen till skidskoturerna?! ;-)

PAF sa...

Vi kör nog också första passet nästa helg, kollade iskanten igår och det kändes halvosäkert om man sitter i rank racer ;) Jobbigt att behöva lasta kajaken på bilen för att komma till flytande vatten.

lars kristian sa...

Har också en iskant vid kanothuset, den lär nog inte försvinna med det kalla vädret som kommer denna veckan.

Skall försöka att få ihop lite folk till en paddling till helgen. Lördag ser bäst ut enligt väderprognosen.


/LK